Het Nieuwe Buro

Nieuwjaarskaart

Door 8 december 2022Uncategorized

Nieuwjaarskaart voor Accountantskantoor Van Bergen.

Met de Kathedraal van Doornen op Curaçao probeert kunstenaar Herman van Bergen de bezoeker bewust te maken over onze verhoudingen met de aarde en met elkaar.

Het bouwwerk is een labyrinth van 10 meter hoog en 400 vierkante meter. Gemaakt van de doornen van de acacia tortuosa die op het eiland kon woekeren nadat wij Europeanen het vanaf 1492 ontboste. Dit is onze ecologische invloed die hand in hand ging 

met een humanitair drama, mensen tot slaaf gemaakt en 100 miljoen inheemse mensen de dood ingejaagd. Het labyrinth expresserd onze eeuwige zoektocht naar de zin van het leven, waarop religies een antwoord denken te weten. Alle heilige geschriften zijn nagenoeg identiek, 

maar dan komt de machtswellust om de hoek om de medemens te onderdrukken en manipuleren. Vandaar de subtitel van de Kathedraal van Doornen, “een ode aan de vrije geest“ uitgebeeld door 50 collega’s. Autonoom denkende mensen en niet beïnvloed door misbruikmakende systemen. Daarom is het bouwwerk ‘s avonds van binnenuit “goud” verlicht. Laten we in het nieuwe jaar meer aandacht hebben voor elkaar en onze prachtige aarde.

Een heel gelukkig nieuw jaar gewenst!

Jeroen, Maerten, Luci, Lissy, Boudewijn, Gladys, Dorothé, Ali, Wim, Pim, Ronald D, Ronald S, 

Gabriela, Melchior, Yola, Tom, Manon.

Plaats een reactie